Productie van buispalen

De “Combiwall” buispalen worden geconstrueerd middels een geautomatiseerd lasprocédé van damwandsloten op stalen buizen.
De buizen worden uit de opslag gehaald en op lengte gemaakt en zonodig voorzien van bevels. De buisdelen komen vervolgens in de constructiewerkplaats waar de buisdelen en een backingstrip aan elkaar worden gehecht. De gehechte buizen worden met behulp van 2 bovenloopkranen naar de lasbaan getakeld en op rollenbanken geplaatst. De roterende buis wordt middels het O.P. lassen (onder poederdek) afgelast.

Vlakslijpen spiraallassen

Als de buispalen van sloten moet worden voorzien, worden de spiraal en rondnaadlassen ter plekke vlak geslepen.

Stralen

Om roest en verontreinigingen van de walshuid te verwijderen, worden de buispalen over de aangegeven afstand gestraald, ten einde en goed lasproces te bewerkstelligen.

Hechten

De buispalen worden naar de hechtbaan in de constructiehal getakeld. De sloten worden handmatig tegen de basis aangebracht om perfect rechte sloten met een juiste slotopening te garanderen.

Aflassen

De buispalen worden nu door middel van twee bovenloopkranen naar de lasbaan getransporteerd. Hierbij gebruiken we de laskolom met een 2 laskoppen voor het O.P. lassen van de sloten. Door gebruik te maken van deze twin machine, kunnen we gelijktijdig en geautomatiseerd aan 2 zijden lassen.

Eindcontrole

Vervolgens worden alle geproduceerde buispalen nagemeten, visueel gecontroleerd en daar waar nodig bijgewerkt. Het eindresultaat is immers altijd een top product, daar staan wij voor!